© 2017 Foreningen WeAct                                                                                                                                                             Besøg os på sociale medier 

  • Instagram - White Circle
  • Facebook App Icon

Om festivalen

Salaam Shalom festivalen er en tværkulturel fredsfestival, der har til formål at styrke forholdet mellem jøder og muslimer og samtidig give øvrige danskere et indblik i den kultur, som forener disse to grupper. Samtidig arbejder festivalen for at fremme dialogen og samarbejdet mellem jøder, muslimer og andre minoriteter. Festivalen er ikke blot et symbol på fred, men er også en fysisk platform, hvor dialog og interaktion mellem mennesker kan blomstre.

 

Begyndelsen 

Salaam Shalom festivalen blev for første gang afholdt i 2015, som et modsvar til den terror der ramte os alle i februar samme år. Efter de tragiske hændelser følte mange danske jøder og muslimer et stort behov for at udtrykke deres solidaritet, deres frustration og deres fælles smerte. Dette fik unge jøder og muslimer til at finde sammen om ét fælles formål; nemlig at skabe et fællesskab og et fælles rum for fred blandt de to minoriteter – og Salaam Shalom festivalen så dagens lys.

 

Da vi efter flere måneders forberedelse stod klar søndag morgen på Nytorv, havde vi ingen forventninger til, hvor mange besøgende der ville komme. Vi havde travlt med at sætte scene og boder op, og hvis der bare kom nogle enkelte forbi, så havde vi stadigvæk lykkedes med vores budskab om fred og solidaritet.

 

Men da vi nåede 1.000 besøgende og oplevede de bånd, der blev skabt den dag i august 2015, gik det op for os, at vi havde skabt et fællesskab som gik langt ud over bare denne ene dag.

 

Selvom det var gået stærkt, så var vi stolte af at kunne byde vores gæster på taler, musik og dans, samt en af vores mest populære aktiviteter – fotoboden. Her kunne festivalsdeltagerne forevige deres møde med andre på tværs af kulturer under sloganet ‘Salaam Shalom - Jøder og muslimer for fred’. 

 

“Festivalen fik sidste år skabt dialog og stærke bånd mellem deltagerne, især blandt det jødiske og muslimske samfund i København, men også de frivillige bag festivalen fik skabt nye venskaber!” - citat Mariam Hassanain

 

 

Efter den massive opbakning vi modtog fra alle kanter besluttede vi, at succesen skulle gentages og at festivalen skulle være et årligt event.

 

I 2016 og 2017 kunne vi således igen byde på musik, taler, mad, drikke og aktiviteter for store og små. Vi havde udvidet med en større scene, flere taler og flere boder – og vigtigst, vi blev bakket op af over 2.000 deltagere, som deltog i festlighederne. Alle trodsede de det våde vejr, og Nytorv blev igen forvandlet til et sted for mangfoldighed og fred.

 

Takket være vores fantastiske samarbejdspartnere kunne vi blandt andet byde vores gæster på en fodboldturnering, fællesdans, ansigtsmaling til børn og barnlige sjæle, hennamaling, fællesspisning, samt en fotobod som videreførte vores ”Salaam-Shalom fordi...” kampagne. 

 

 

Fremtiden for festivalen

Vores vision er at gøre festivalen til en årlig, national og international begivenhed. Fred og mangfoldighed hører ikke kun til i København – det hører til i hele verden. Allerede nu er vi i kontakt med interessegrupper i en række forskellige lande i Europa, og vi håber på at kunne afholde den første udenlandske Salaam Shalom festival inden for få år.

 

Tilbage i Danmark, arbejder vi hårdt på at gøre dette års festival til en endnu større succes en de foregående års. Vi vil gerne udvide med flere boder, flere siddepladser og flere kunstnere. Vi er åbne overfor alle idéer, og hvis du gerne vil støtte os, kan du blive frivillig her eller give et bidrag her.

 

Vi ses til Salaam Shalom Festival 2018! 

Se udpluk af programmet her:

TAK TIL VORES SPONSORER 2017:

En festival er ikke gratis at lave, og vi vil derfor gerne takke alle vores fantastiske sponsorer! Tusind tak til:

- Dan Uzans mindefond
- TrygFonden
- Tuborgfondet
- Nordea-fonden
- Jyllands-Postens Fond
- Indre By Lokaludvalg
- Det Jødiske Samfund
- 3F’s Medie- og Kulturfond
- Copenhagen Bicycles

Uden jer, ville denne festival aldrig have været mulig!

Salaam Shalom fredsfestival
2017
2016

2015